storm-havenhoofdlores

Uitwaaien aan zee … drie wandelroutes!

Storm, strand,  zand, zee. Vandaag wil je misschien wel …uitwaaien! Kwallen bestuderen. Schelpen zoeken. Of lekker beschut struinen door de duinen. Drie tips. Een selectie uit de tien mooiste kustwandelingen die ik samenstelde voor wandel.nl. Wandelroutes Hollandse Duinen bij Meijendel, 5 – 15 km | Zee, bos en duinen Natuurgebied Hollandse Duinen ligt tussen Hoek van Holland en Langevelderslag, even boven ... Read More
Lees meer
Skaithe.

LEJOG Land’s End – John O’Groats: 1600 km fietsen in 14 dagen

Gespierde billen, opgepompte kuiten en een bezwete nek. De man die voor me fietst heeft er duidelijk meer kilometers op zitten dan ik. Achter elkaar rijden we naar Land’s End, het zuidpuntje van Engeland. Voor hem het eindpunt, voor mij het beginpunt van Land’s End – John O’Groats, een rit van 1600 kilometer door Engeland en Schotland. Veertien dagen heb ... Read More
Lees meer
LR-Pennine-Way

De Pennine Way in een week, Engeland

Acht dagen wandelen over de Pennine Way, een fraaie tocht over de ruggengraat van Engeland. Een verhaal over wind, zon, gitzwarte zuigende aarde en fluweelgroene heuvels. En wie nóg meer groen kan hebben: de green hot pepper die de buuf – wandelmaatje Marjolein van Rotterdam – aanzag voor een sperzieboon. Binnenkort in dit theater.          
Lees meer
Talentje Yannick.

Surfen en suppen in zee bij Scheveningen

Suppen en surfen in de zee bij Scheveningen terwijl het water nog ijskoud is.
Lees meer
ameixial-walking-festival-18

Ameixial Wandel Festival, Portugal

Het Ameixial Wandel Festival wordt in 2017 voor de vijfde keer gehouden en biedt wandelingen, regionale hapjes en drankjes plus dans.
Lees meer
Fietsen-Portugal-bikotels-23

Fietsen langs bikotels | midden-Portugal

In midden-Portugal, vlakbij de Spaanse grens liggen piepkleine gemoedelijke dorpjes waar je fietsen van bikotel naar bikotel, verwenadresjes met stip waar fietsers onthaald worden met een zwembad, erwtensoep of zelfs een schaatsbaan.
Lees meer
Arches National Park

National Parks Adventure, dromen of doen?

National Parks Adventure is de nieuwste Omnimax grootbeeldfilm die in Omniversum Den Haag vertoont wordt en de mooiste nationale parken en natuurmonumenten van Amerika in beeld brengt, zoals Yellowstone, Yosemite, Canyonlands, Devils Tower, Glacier, Katmai, Arches, Bryce en Pictured Rocks.
Lees meer
Delft-Groene-Hart-sneeuwklokjes

Poffertjes en polders, wandelroute Groene Hart

Het Groene Hartpad is een roodgeel gemarkeerd streekpad 192 kilometer lang en voert door polders en jonge bossen in Zuid-Holland en Utrecht.
Lees meer