Waarom ik zo graag wandel

Radio West wilde het graag weten, waarom wandel je? In het radio-interview op 13 augustus 2019 zou ik daarop antwoorden. Moeilijk was dat niet. Ik wandel omdat ik graag buiten ben en van bewegen hou. Dat vooral. Lekker de kracht in je benen voelen, terwijl de bossen en duinen aan je voorbij trekken en de wind door je haren woelt.

portret

Dat daarbij mijn hoofd langzaam leegloopt is een bijkomstigheid, maar wel een fijne. Want daarna blijken opeens allerlei creatieve ideeën en slimme oplossingen kun kans te grijpen. Ik kan er bijna op wachten. Een mooi duintopje en plóp (als ik nou eens iedere dag vroeg opsta en een half uurtje train)! Het rijtje golven dat aanrolt en plóp (als ik nou eens dat ladekastje verschuif en dan dáár gewoon mijn foto’s in uitstrooi, nooit meer plakboeken hoeven maken)!  Een slingerpaadje door het bos waarlangs bomen een erehaag vormen en plopperdeplóp (ik ga gewoon bloggen over al die leuke routes)!

Strand en boerenland

Meestal komt het er niet van. Wat ook wel weer fijn is, want die wandeling moet en mag dan opnieuw. Om toch íets nuttigs aan al het aangename te verbinden: dit blog. Met het goede voornemen er nog veel meer te laten volgen. Met tips voor routes, waar, waarom en hoezo zo geweldig en welk terras heeft de salade en bitterballen waar je voor terugkomt. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Leuk als je me laat weten wat je mist of juist zo positief vindt. Vandaag online: de boerenlandroute Wijk en Wouden en een uitwaairoute bij Meijendel. Plópse!